Op een eenvoudige manier de klant bereiken

Whatsapp integreren in jouw marketingplan.

Dagelijks verspreiden er zich 65 miljard appjes of Whatsapp gespreken. In 109 landen wordt Whatsapp gebruikt als primair platform om berichten te sturen. Er gaan zelfs geruchten dat whatsapp binnenkort komt met betaalde advertenties voor bedrijven.Deze whatsapp advertenties zullen zichtbaar worden in het status gedeelte van de app. Helaas betekend dit dat ze vooralsnog niet zichtbaar zullen zijn in de chat gesprekken.

Whatsapp Business

Begin 2019 is deze app op de markt verschenen en is het doel van deze app om bedrijven met klanten te verbinden. Het is volledig gratis en is bedoeld voor MKB-ondernemers.De app maakt het mogelijk om een bedrijfsprofiel met daarin de belangrijkste informatie over je bedrijf in te stellen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld openingstijden, website en bedrijfsomschrijving wat jouw bedrijf doet.

De voordelen:

• Je verkort de tijd tussen jouw bedrijf en de klant. Daardoor wordt er sneller en efficiënter gecommuniceerd.
• Je kunt acties en promoties onder de klanten brengen met een extra platform.
• Je kunt een automatisch begroeting of afwezigheids melding instellen zodat 24/7 de vragen binnenkomen.
• Het maken van aparte verzendlijsten voor bijvoorbeeld nieuwe en bestaande klanten. Zo kunt je verschillende acties in 1 klik naar een hele groep versturen.
• Ook voor vaste lijnen is er sinds kort de mogelijkheid om je klanten te woord te staan via whatsapp.
• Klanten kunnen eenvoudig kennismaken met je bedrijf door bijvoorbeeld een QR-code te scannen.
• Binnenkort verschijnt er zelfs een whatsapp payment functie. Waarmee klanten dus net als bij je webshop direct kunnen afrekenen voor een product.

Recente Ontwikkelingen:

Je kunt whatsapp integreren met je facebook account. Dit is vele malen makkelijker en toegankelijker voor de klant om contact met je op te nemen in verhouding tot een contactformulier op je website volledig ingevuld moet worden. Ook advertenties van facebook kun je met een knop doorsturen via whatsapp.