Op een eenvoudige manier de klant bereiken

Adverteren

Door het gebruik van advertenties maakt u naamsbekendheid. Dit is vooral voor jonge bedrijven of startups een goede manier om bekend te worden. Maar ook voor bedrijven die al langer bestaan en hun sales willen uitbreiden.Er zijn verschillende vormen van online adverteren. Heeft u een algemeen product wat bij meerdere doelgroepen past dan wordt er vaak gebruik gemaakt voor google ADS. Hiermee bereikt u alle doelgroepen en stelt een vast bedrag in wat u aan advertentiekosten wilt uitgeven.

Kleine bedrijven:

Bij een klein budget worden meestal “long-tail” zoekwoorden gebruikt omdat hier weinig grote adverteerders op zitten. Hierdoor spaart u weer in de marketingkosten en zult u meer verkopen per klik gaan zien. Wanneer u algemene zoekwoorden gebruikt zoals bijvoorbeeld bij een kledingbedrijf het woord trui dan moet u concurrenten met alle grote aanbieders zoals H&M, C&A en nog veel meer. Hierdoor bent u bijvoorbeeld 10 x zoveel kwijt aan een advertentie en kiezen mensen door de naamsbekendheid van de grote aanbieders toch vaak voor hun.

Middelgrote tot grote bedrijven

Wanneer u uw doelgroep goed kent en precies weet waar u op wil inzetten dan is het adverteren via facebook een goede en voordelige manier anno 2020. Bij facebook kunt u ervoor zorgen dat bijvoorbeeld alleen mannen of alleen vrouwen de advertentie krijgen te zien. Maar ook een bepaalde leeftijdsgroep instellen is daarbij mogelijk bijvoorbeeld tussen 18 en 25 jaar. Zo voorkomt u dat uw advertentie aan een groep zichtbaar wordt die er toch niets mee doet. En u behaalt uiteraard een goede verhouding tussen het marketingbudget en de sales. Zo zijn er vele mogelijkheden maar dat kan het beste per doelgroep of niche worden bekeken. Wat is influencer marketing en wat kan het betekenen voor jouw bedrijf? Influencer marketing is een vorm van marketing die in 2019 zo hard gegroeid is dat het voor ieder bedrijf de moeite waard is om het te gaan proberen.Het is een marketingvorm waar de focus ligt op een bepaald aantal personen met vele volgers. De influencers hebben een voorbeeldfunctie voor de personen die hen volgen en zijn zo een unieke kans om uw product snel bekend te maken onder een grote groep.

Wat is influencer marketing en wat kan het betekenen voor jouw bedrijf? Influencer marketing is een vorm van marketing die in 2019 zo hard gegroeid is dat het voor ieder bedrijf de moeite waard is om het te gaan proberen.Het is een marketingvorm waar de focus ligt op een bepaald aantal personen met vele volgers. De influencers hebben een voorbeeldfunctie voor de personen die hen volgen en zijn zo een unieke kans om uw product snel bekend te maken onder een grote groep.
Bijvoorbeeld: Jij verkoopt telecom accessoires dan is het verstandig om je aan te sluiten bij bijvoorbeeld een tech vlogger/blogger/influencer. Zij kunnen jouw artikel dan aan het grote publiek gaan verkopen. Vraag naast het promoten van jouw product ook altijd even of ze een linkje naar je webpagina zetten. Dit is weer goed voor de domainraiting aangezien de meeste influencers een goede domainrating hebben dan kunnen zij jou weer een hogere domainraiting in google geven. Conversies zullen snel toenemen omdat het een soort review van jouw product is en hoe meer goede reviews hoe meer traffic er naar de site komt en jij dus weer hoger in de zoekmachine komt.