Op een eenvoudige manier de klant bereiken

Wat is een CDP? Als marketeer weet je hoe belangrijk het is om data uit verschillende platformen samen te brengen om de meest waardevolle inzichten over je klanten te krijgen. Maar als je tegen de grenzen van datasilo’s loopt kan het zoeken naar het juiste Customer Data Platform (CDP) een uitdagende taak zijn. In deze blog geven we je daarom vijf tips voor het vinden van het juiste CDP voor jouw organisatie.

Bepaal de functies die je nodig hebt

Het is belangrijk om intern vast te stellen welke functies je nodig hebt, zoals data integratie, segmentatie, campagnebeheer, of predictive analytics. Identificeer de belangrijkste functionaliteiten op basis van de specifieke behoeften van je organisatie om je zoektocht te beperken tot de meest geschikte CDP’s.

Onderzoek de data-integratiemogelijkheden

Een goede CDP moet in staat zijn om gegevens uit verschillende bronnen te combineren en te integreren in een enkele dataset. Onderzoek welke soorten data-integraties de CDP’s die je overweegt ondersteunen. Kies degene die in staat is om de gegevens te integreren die voor jouw organisatie van belang zijn.

Kijk naar de betrouwbaarheid van het platform

Het is belangrijk om de betrouwbaarheid van elk CDP-platform te evalueren op basis van de technologie die wordt gebruikt, de snelheid van de verwerking en het vermogen om gegevens te verwerken op de schaal van jouw organisatie. Hou rekening met platformen die bewezen hebben dat ze robuust genoeg zijn om jouw data te verwerken.

Let op de kosten

Net als bij elk ander technologie-investering, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van het CDP. Maak een inschatting van de hoeveelheid data die je gaat integreren en verwerken, zodat je een idee hebt van het vereiste prijskaartje. Kies een cDP die past bij je budget en tegelijkertijd voldoende functies biedt om aan je behoeften te voldoen.

Vraag om referenties en ervaringen

Het is belangrijk om te kijken naar de ervaring van andere organisaties die het CDP-platform dat je overweegt gebruiken. Vraag om referenties en ervaringen van andere marketeers om een beter begrip te krijgen van de kwaliteit en prestaties van het platform voordat je kiest welke CDP het beste past bij jouw organisatie.

SamenvattingĀ 

Met deze vijf tips hoop ik dat je beter in staat bent om het juiste CDP te vinden en de datasilo’s in je organisatie te doorbreken. Door te onderzoeken welk platform het beste past bij jouw specifieke behoeften, kun je een meer complete en nauwkeurige weergave van je klanten krijgen en zo betere beslissingen nemen over je marketinginspanningen. De juiste CDP kan een waardevolle aanwinst zijn voor elke marketingafdeling, dus neem de tijd om een weloverwogen keuze te maken.