Op een eenvoudige manier de klant bereiken

SEO copywriting is een belangrijk onderwerp, want dit zorgt er namelijk voor dat de teksten eerder op jouw website worden gevonden dan via het gebruik van Google. Wanneer je namelijk goede SEO content plaatst, komt jouw website veel hoger in de zoekresultaten van Google. En hoe hoger de positie in de resultaten, hoe meer mensen er op jouw website terechtkomen en dat kan er uiteindelijk voor zorgen dat meer mensen wellicht iets kopen via jouw website. Maar waarom is het dan zo belangrijk om dit goed te doen?

Waarom is het belangrijk?

Voordat je gaat werken met een copywriting SEO tekst, is het wel belangrijk dat je weet wat de intentie is van de gebruikers. Bij een intentie moet je denken aan wat de reden is van een gebruiker om op een specifiek woord te googelen. Als je dit helder in kaart hebt, dan kan je uiteindelijk de beste zoekwoorden als SEO toepassen binnen de content van jouw website. Het is duur zeer belangrijk om eerst meer informatie te hebben over de gebruiksintentie, want dan weet je precies waar jouw doelgroep naar op zoek is en misschien nog wel het belangrijkste, je weet dan ook hoe ze op zoek gaan naar bepaalde informatie.

De soorten gebruiksintenties

Er zijn vijf soorten gebruiksintenties onder de klanten, waarvan de eerste informatieve zoekintentie. Hierbij wilde de klant meer informatie over een specifiek onderwerp. Een ander soort is commerciële zoekintentie. Dan wilt de klant graag op zoek naar een specifiek product of dienst. Als derde heb je oriënterende zoekintentie, dan is de klant op zoek naar advies voordat die een product of dienst wilt aanschaffen. Dan heb je nog transactionele zoekintentie, hier gaat het om dat de klant direct over wilt gaan tot conversie. En als laatste heb je lokale zoekintentie, hierbij gaat het om dat de klant op zoek is naar een bedrijf in de nabije omgeving om verder geholpen te kunnen worden.

Adverteren op verschillende accounts

Zo kan je naast het gebruik van bijvoorbeeld Google, ook advertenties plaatsen op social media account, zoals Facebook adverteren en LinkedIn adverteren. Maar voordat je kan adverteren op één van deze kanalen heb je wel een account nodig. Er zit alleen wel een verschil in het soort adverteren, want mensen gaan naar Facebook of Instagram om prive-contacten te onderhouden. En Linkedin wordt gebruikt voor het verbreden van de netwerken en om bepaalde skills te verbeteren.