Op een eenvoudige manier de klant bereiken

Als jij je eigen bedrijf wilt starten en producten haalt uit het buitenland, dan zijn er veel zaken waarmee je rekening moet houden. In dit artikel geven we je een idee welke aspecten je op het oog moet hebben om van jouw importidee een succes te maken! 

Ga na of er vraag is naar de producten die je wilt importeren 

Het is van vitaal belang dat importeurs onderzoek doen naar de importvraag voordat ze met hun overzeese onderneming beginnen. Er is namelijk niets erger dan opgescheept te zitten met een boel aan koopwaar die je uiteindelijk niet kunt verkopen. Doe dus een consumentenonderzoek en bekijk welke specifieke niche voor jou een succes kan zijn! 

Houd ten alle tijde de kosten in de gaten 

Zorg ervoor dat je alle kosten meerekent die gepaard gaan met het plaatsen van een bestelling in het buitenland voordat het startsignaal luidt. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat je alle kosten gedekt hebt, zodat je van tevoren weet wat jouw winstmarge zal zijn. Naast de aankoop van het product zullen er uiteraard nog enkele extra kosten zijn die je moet incalculeren. Denk hierbij aan opslagkosten, financiële kosten, rechten en vergoedingen, verzekeringskosten, transportkosten en kosten van de expediteur. 

Met deze waslijst aan kosten, kan het importeren in het buitenland zowel een grote als een lastige aangelegenheid zijn. Gelukkig zijn er mogelijkheden om je van veel deze logistieke processen te ontzorgen. Dit wordt ook wel forwarding genoemd en kan door verschillende logistieke partners worden uitgevoerd. 

Doe onderzoek naar de concurrenten 

Het is altijd slim om onderzoek uit te voeren en te achterhalen wat jouw concurrenten doen en wat zij verkopen. Als je te maken hebt met diverse concurrenten op de markt die soortgelijke producten verkopen, probeer dan na te gaan welke goede eigenschappen ze kennen en hoe jij deze kunt inzetten op een onderscheidende manier. 

Leer de taal kennen van het land van export 

Als je de taal niet kent van het land van herkomst van de producten, dan kan het  zaken doen moeilijker zijn. Hierdoor is het namelijk moeilijker om met leveranciers in het buitenland om te gaan. Vergeet dus niet dat je hoogstwaarschijnlijk te maken zal krijgen met mensen die een andere taal spreken en een andere cultuur hebben. Door zoveel mogelijk kennis op te doen en in sociale omgang te zijn met de mensen van het land van herkomst van je producten, kun jij beter functioneren om duurzame importzaken tot realisatie te brengen.